Tortura animal? No, gràcies.

L’arribada a l’ajuntament de València de Compromís ha sigut, al meu parer, no sols una entrada d’aire fresc, sinò un simbòlic i real canvi de cicle molt necessari després de tants anys.

Sí, perquè feia falta un canvi que clamava al cel, i perquè necessitem canviar molts consums que han quedat arcaics. Un d’ells, i és sobre el que me vull centrar, és el respecte cap als animals. Cada volta més conscienciada, la societat rebutja amb més contundència el maltracte animal, i este és un assumpte que Compromís s’ha pres molt seriosament.

Des que Joan Ribó arribà a l’ajuntament, molts han sigut els avanços en eixa direcció: la prohibició d’espectables amb animals, la retirada de tot tipus de subvencions per a festes amb bous, i ara la intenció de prohibir per l’any que ve els festejos del bou embolat a les pedanies. Totes amb la mateia direcció; un respecte i tracte digne cap als animals.

Així que, de moment, enguany tenim els mateixos circs, però sense animals que fan coses absurdes que res tenen a vore amb ells. De veres que a algú li interessa vore un elefant amb una pilota? Hem pensat per on ha hagut de passar eixe animal perquè faça això? És eixe el tracte que mereix un animal tan impressionant com un elefant? -per posar un exemple…- Per una altra banda, els diners que s’estalvien de la financiació de festes amb bous podran dedicar-se a coses de veres més importants en el temps que corren. I, si res ho impedix, l’any que ve, València serà una ciutat més respectuosa amb els animals.

És el moment de conscienciar, de fer molta pedagogia, de rebutjar allò que comporte un maltracte animal. D’explicar que no té sentit torturar un animal per divertir-se, que això no està bé. Que hem de gaudir d’ells i amb ells, i no a costa seua.

Evidentment, serà necessari dedicar-li hores i molt d’empeny, alguns tenen el cap quadrat, però valdrà la pena.

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (No Ratings Yet)
Cargando...

2 Replies to “Tortura animal? No, gràcies.”

  1. Cristian cap viatge el ajuntament de Valencia a financiat o ajudat amb diners la festa de bous al carrer, esta festa esta pagada per els membres de la penya, no escrigues coses incertes….. tal volta el pintar un despatx tambe es podría dedicar a coses mes importants, i sobre tot lluitar per el benestar de les persones.

    Toni Blanco says:
    1. Jo parle de maltracte animal, no de despatxos pintats. Són temes diferents, i a mi el que m’importa és que no es maltracte un animal, independentment que siga financiat per l’ajuntament o no.

Deja un comentario