Eduquem en igualtat

És curiós que, malgrat tota la lluita per la igualtat real entre homes i dones, de vegades em trobe -i segur que vosaltres també- en situacions completament quotidianes, que em fan mal als ulls. Me posaré en situació:

L’altre dia, absorbit per este mal costum consumista nadalenc, vaig anar a una tenda de joguets i em va sorprendre com estaven classificats els articles:

  • Xiquetes: rosa, nines, cuines, perruqueria.
  • Xiquets: sense color definit però ben lluny del rosa, cotxes, armes, experiments científics .

 

jocs sexistes

 

Malgrat totes les campanyes per eliminar este tipus de barreres psicològiques i sexistes, a pesar d’eixa constància, el més important és no baixar el cap i acceptar-les en el moment de la veritat. Malauradament en l’actualitat, no s’ha pogut derribar este mur invisible.

Saber triar, des de ben prompte, què és el millor per al xiquet o xiqueta és crucial. Perquè en el fons de la qüestió per eliminar la desigualtat, està en l’educació que reben els nostres xicotets des de ben prompte. És una eterna pregunta que, de la mateixa manera que me la faig jo personalment, se la fan milers i milers de persones; des de quan cuinar és de xiquetes? Per què en un joguet de cuina hem de vore una xiqueta i no un xiquet? Per què trien el color rosa?

De xicotet m’agradava i m’agrada cuinar, i més coses que segurament no quadren amb el meu sexe segons els fabricants. I tal volta jo, totalment conscient als meus 33 anys puga afrontar-ho, però un xiquet rebent una caixa rosa, amb una xiqueta cuinant, puga sentir-se violent o avergonyit. Tal volta eixa va ser la raó per la que mai vaig tindre un joc com este; supose que el pare noël no va voler “ofendrem” comprant-me un joc aparentment de xiquetes.

 

jocs sexistes

 

Bé, la solució tal volta no la tenen les empreses fabricants, perquè pel que sembla, viuen ancorats en el passat. I no sols per la presentació dels seus productes; sols és necessari mirar els anuncis de la televisió… La solució és més a prop del que imaginem. No sols amb l’educació des de ben xicotets, sinó evitant comprar regals tan marcadament sexistes, tal volta algún dia se n’adonen els grans fabricants de somnis, que una nina, que una cuina, una perruqueria, que un garatge, que una taula de ferramentes, no va asignat per se a un sexe, sino a una persona.

Recorda, si evites comprar estos jocs, a ells no els eixirà tan rentable presentar-los d’esta manera.
El que no puguen fer les campanyes de conscienciació, fem-ho les persones.

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (No Ratings Yet)
Cargando...

Deja un comentario